Direktlänk till inlägg 14 augusti 2008

Smak till kakan

Av Hanna - 14 augusti 2008 23:55

(under redigering) 

Okej, så om du inte har några idéer själv, eller bara vill ha några bra tips på hur du ska skoja till gör-det-själv-kakan (eller sockerkakan utan ägg), så kommer det några smarriga kombinationer nedan:


  • Lime & kokos. Till detta behövs ca 2 dl kokos (dra av ungefär en halv dl av mjölet) och en hel lime. Blanda kokosen med "de torra ingrediensern". Dela limen i två halvor, pressa ut all saft du kan i skålen (i samma veva som smöret och mjölken tillsätts) och om du vill få extra extra sting så river du ner den ena halvans skal också. Garanterad succé.
  • Choklad #1. Här kan man bestämma själv hur mycket chokladsmak man vill ha. För ett lätt chokladig kaka tillsätter man ca 3 tsk kakao (helst ekologisk, eftersom den har en fylligare och mörkare smak).
  • Choklad #2. Här skippar man helt kakaon och går in på krossad-choklad-spåret. Välj en choklad som passar bra (din favoritchoklad, eller vanlig vit, ljus eller mörk blockchoklad som man hittar i bakhyllan) och krossa eller hacka den. Om du ska krossa chokladen kan du lägga den i en plastpåse under en kökshandduk och sen gå lös på den med en kavel. Jag föredrar att hacka chokladen, eftersom man då undviker de smulor som uppstår vid krossning. Bestäm själv hur mycket choklad du vill ha och hur stora bitarna ska vara.
  • Choklad #3. Det här är en kombination av de två ovanstående smaktillsatserna, för ett extremt chokladig kaka. Bestäm själv hur mycket du vill ha av varje ingrediens, smaka av!
  • Apelsin. Ta en hel apelsin (inte vansinnigt stor) och dela den i två halvor. Pressa ut så mycket saft du kan i ett glas (eller om du använder en apelsinpress låter du saften vara kvar i behållaren). Riv av allt skal på båda halvorna (inte det vita) och blanda det med saften. Häll sen det i skålen i samband med tillsättningen av mjölk och smör.
  • Plommon. Skölj fem-sex lagom stora plommon, har de tjockt skal kan du skala dem, men annars behövs det inte. Skiva dem i lagom stora bitar och vänd försiktigt ned i den redan blandade kaksmeten. Om man har tillgång till plommonsylt/marmelad kan man tillsätta ca 1½ dl av detta samtidigt som plommonen hälls i, men det är inte nödvändigt. Detta blir en väldigt fuktig och tung kaka, vill man ha den lite lättare kan man låta plommonen ligga på en handduk och låta vattnet rinna ur dem en stund.
  • Hallon eller andra bär. Passar bäst med frusna bär eftersom de blir vattnigare, men går också jättebra med färska. Häll i bären efter du har blandat smeten, vill du ha lite hallonsylt eller annan sylt görs detta samtidigt. Väldigt mumsigt, passar jättebra i tårtbottnar.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna - 27 februari 2009 19:53

En riktigt god efterrättspannkaka, lite mäktig, men perfekt i övrigt.   Ingredienser (ca 4 st) 2 ägg 1½ dl yoghurt ½ dl ljus baksirap 1 tsk vaniljsocker 1½ dl vetemjöl 1 krm kardemumma 1 mininypa salt ca 25 g smör   Gör såhär Blanda alla ingredienser...

Av Hanna - 18 februari 2009 10:42

Knäckmuffins smakar faktiskt precis som knäck, fast utan nötterna. Lätta att baka och det går fort, så det är inga problem att svänga ihop på morgonkvisten. De är saftiga och smakar helt underbart! Kom på receptet under en skafferi-inventering nu på ...

Av Hanna - 14 februari 2009 18:56

Det ultimata frukostbrödet. Receptet är funnet på coop's hemsida, har aldrig varit inne där förut och kollat på recept, känns lite B på något sätt, men nu har jag nog ändrat uppfattning.   Ingredienser (2 limpor eller 20 bullar) 50 g smör 5 dl mj...

Hmm

Av Hanna - 12 februari 2009 10:06

Okej, så det här är inte bra.   Har ju inte direkt prioriterat bloggen på ett par månader om man säger så. Och det ber jag om ursäkt för.   Jag har bakat, ja det har jag, och jag lovar att mitt fantastiska grahamsbröd kommer upp på sidan inom några...

Av Hanna - 15 november 2008 14:30

Jag hittade på det här receptet idag när jag hade tråkigt. Här är det, extremt gott och väldigt yoghurtigt.   Ingredienser: 2 ägg 2 dl yoghurt (helst naturell) 1 tsk vaniljsocker 2 dl socker 2 tsk bakpulver 3½ dl vetemjöl 2 dl kokos (+ lite till for...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards