Direktlänk till inlägg 14 augusti 2008

Gör-det-själv-kakan

Av Hanna - 14 augusti 2008 23:33

Gör-det-själv-kakan är den perfekta basen för i princip vad som helst. Den är überlätt att göra eftersom den inte innehåller några ägg (och jag menar, hur ofta orkar man gå och handla ägg när man är baksugen och upptäcker att äggen är slut??) och mängden av de olika ingredienserna är relativt små. Men, tro inte att kakan blir liten för det, det är snarare tvärtom, man får valuta för pengarna... eller mödan.


Själva kakan är egentligen en sockerkaka utan ägg, mycket saftigare än den klassiska sockerkakan (då med ägg), men också lite tyngre, särskilt om man hivar i extra smaksättare som tex en apelsin, kokos & lime, eller varför inte krossad choklad?


Jag kallar den här kakan för gör-det-själv-kakan eftersom man kan tillsätta vad man vill i smeten, och det blir gott. Den är inte särskilt lämpad att göra muffins av, så håll dig gärna till sockerkaksstorleken.


Om du söker smakvägledning till denna expetionellt smaskiga kaka (som passar jättebra till tårtbottnar också) så kolla under rubriken "Smak till kakan".


Ingredienser

4½ dl vetemjöl

3 dl socker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

50 g smör eller margarin

2½ dl mjölk

 ev. smaktillsats


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200°

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret (eller margarinet) och häll, tillsammans med mjölken, i skålen. Häll smeten i en smord och bröad form (här kan man vara lite kreativ och strunta i det gamla ströbrödet. Bröa med kokos eller mosa några gamla kakor i en mortel, det går minst lika bra!), in i nedre delen av ugnen i ca 45 min och sen är det klart!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna - 27 februari 2009 19:53

En riktigt god efterrättspannkaka, lite mäktig, men perfekt i övrigt.   Ingredienser (ca 4 st) 2 ägg 1½ dl yoghurt ½ dl ljus baksirap 1 tsk vaniljsocker 1½ dl vetemjöl 1 krm kardemumma 1 mininypa salt ca 25 g smör   Gör såhär Blanda alla ingredienser...

Av Hanna - 18 februari 2009 10:42

Knäckmuffins smakar faktiskt precis som knäck, fast utan nötterna. Lätta att baka och det går fort, så det är inga problem att svänga ihop på morgonkvisten. De är saftiga och smakar helt underbart! Kom på receptet under en skafferi-inventering nu på ...

Av Hanna - 14 februari 2009 18:56

Det ultimata frukostbrödet. Receptet är funnet på coop's hemsida, har aldrig varit inne där förut och kollat på recept, känns lite B på något sätt, men nu har jag nog ändrat uppfattning.   Ingredienser (2 limpor eller 20 bullar) 50 g smör 5 dl mj...

Hmm

Av Hanna - 12 februari 2009 10:06

Okej, så det här är inte bra.   Har ju inte direkt prioriterat bloggen på ett par månader om man säger så. Och det ber jag om ursäkt för.   Jag har bakat, ja det har jag, och jag lovar att mitt fantastiska grahamsbröd kommer upp på sidan inom några...

Av Hanna - 15 november 2008 14:30

Jag hittade på det här receptet idag när jag hade tråkigt. Här är det, extremt gott och väldigt yoghurtigt.   Ingredienser: 2 ägg 2 dl yoghurt (helst naturell) 1 tsk vaniljsocker 2 dl socker 2 tsk bakpulver 3½ dl vetemjöl 2 dl kokos (+ lite till for...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards